Składniki:
Przygotowanie:
W jednej misce połącz ze sobą wszystkie sypkie składniki: przesianą mąkę, proszek do pieczenia, 4 łyżki cukru, 1 opakowanie cukru waniliowego oraz szczyptę soli, wymieszaj. Do osobnego naczynia wbij jajko, rozkłóć je. Wlej mleko oraz olej, zmiksuj. Na koniec płynne składniki wlej do miski z sypkimi składnikami. Połącz za pomocą miksera ustawionego na najwyższe obroty. Owoce opłucz starannie pod bieżąca wodą. Pozostaw na sicie do odcieknięcia. Kilka odłóż do dekoracji , resztę wrzuć do ciasta na muffiny, delikatnie przemieszaj. Formy na muffiny napełnij ciastem do 2/3 wysokości. Wstaw do piekarnika. Piecz 30 minut w temperaturze 170 stopni. Przestudź. Kremówkę ubij na sztywno z resztą cukru, dodaj cukier waniliowy. Masę przełóż do rękawa cukierniczego, wyciskaj na muffiny. Ozdób owocami i listkami mięty.