Warszawa

Ślimaczki

Ślimaczki

Zaproś ślimaczki na obiadek.

 

Składniki:

  • 3 ziemniaki
  • 1 łyżka masła
  • 20 dag zmielonego mięsa z piersi z kurczaka
  • jajko
  • bułka tarta
  • sól, pieprz, olej
  • pomidor
  • ser mozarella
  • sałata
  • majonez

 

 

Wykonanie:
Mięso mielone mieszamy z jajkiem i bułką tartą, dodajemy sól i pieprz do smaku. Formujemy kotleciki w kształcie podkówek i smażymy na złoty kolor z obydwu stron. Ugotowane ziemniaki rozgniatamy widelcem na jednolitą masę i dodajemy odrobinę masła. Za pomocą szprycy wyciskamy ziemniaki na kotlecik formując muszelkę ślimaka. Oczy robimy z majonezu. Całość ozdabiamy sałatą, pomidorem pokrojonym na grube plastry oraz mozarellą.

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć