Składniki:
-
1 szklanka kaszy pęczak
-
2 marchewki
-
2 kawałki selera naciowego
-
1 ząbek czosnku
-
1 cebula
-
1 jajko
-
sól
-
pieprz
Przygotowanie:
-
Pęczak ugotuj według przepisu na opakowaniu.
-
Cebulę oraz seler obierz i pokrój drobno. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Marchew obierz i zetrzyj na grubych oczkach tarki.
-
Połącz wszystkie składniki. Dodaj jajko, sól, pieprz i dokładnie wymieszaj.

4. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i za pomocą łyżki formuj małe, płaskie kotleciki.

5. Piecz w temperaturze 200 stopni przez ok. 15 minut.
Czas przygotowania: ok. 40 min.
Ilość porcji: 4
Cena za porcję ok. 2 zł