Jagody przebierz, oczyść z ogonków i liści, umyj w miseczce, kilka razy zmieniając wodę, przerzuć na sitko, a potem delikatnie osusz.
Na stolnicę przesiej mąkę, dodaj cukier puder, szczyptę soli, cukier z prawdziwą wanilią, jajko, miękkie masło i zagnieć ciasto. Przełóż je do miseczki, przykryj ściereczką i odstaw na godzinę. Po upływie godziny, ciasto ponownie wyrób i cienko rozwałkuj. Foremką wykrawaj serduszka i układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 10 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 175 stopni. Jeszcze ciepłe serduszka sklejaj po dwa, przekładając je marmoladą.
Do małego garnuszka wrzuć pokruszoną czekoladę i roztop ją w kąpieli wodnej. Gdy czekolada się roztopi, odstaw by przestygła. Gdy serduszka wystygną, wierzch każdego udekoruj czekoladą, ułóż na nich jagody i posyp skórką otartą z pomarańczy.
Komentarze
To jest super przepis robiłam go extra!
dodany: 2014-08-08 15:37:28, przez: emik