Przechowywać w lodówce -jeśli coś zostanie ;-)
Składniki na około 25 kulek:
Wykonanie:
W naczyniu wymieszać wiórki z cukrem pudrem. W małym garnuszku podgrzać kremówkę i masło, aż masło się rozpuści. Rozpuszczoną miksturę wlać na wiórki, dodać aromatu, wymieszać. Z mikstury uformować kulki wielkości orzecha włoskiego (będzie ciężko, ale raczej ściskając wiórki w dłoni). Układać je na papierze do pieczenia, przykryć folią aluminiową, schłodzić przez minimum godzinę.
Rozpuścić mleczną czekoladę (w kąpieli wodnej lub mikrofali). Każdą kulkę zanurzyć w czekoladzie (można sobie pomóc wykałaczką), wyłożyć na papier, by czekolada stwardniała (trwa to dość długo, można włożyć do lodówki, będzie szybciej; ja po prostu odstawiłam na noc w chłodniejsze miejsce).
Przechowywać w lodówce -jeśli coś zostanie ;-)
Smacznego :)
Komentarze
nie umiecie czytac!!!!! tam nic nie pisze o pieczeniu tylko zeby wylozycz na papier do pieczenia a to jest roznica,,,,,,,,
dodany: 2009-02-10 11:53:57, przez: krystyna
tego się nie piecze do powinno stać 1 godzinę w lodówce
dodany: 2009-01-29 16:06:04, przez: madra
przepis dobry ale chyba tego sienie piecze
dodany: 2008-11-27 08:04:04, przez: donata