Pączki z dziurką w środku, za którymi dzieci przepadają :)
Składniki:
Wykonanie:
Na stolnicy posiekać nożem a potem zagnieść wszystkie składniki. Nastepnie rozwałkować na średnią grubość ciasto. Po rozwałkowaniu wycinać szklanką kółka. A potem jeszcze w środku kółka wyciąć mniejsze kółeczko np. zakrętką od butelki. Smażyć w rozgrzanym oleju w garnku jak pączki. Szybko przekładać podczas smażenia na obydwie strony, aby się nie spaliły. Na koniec posypać cukrem pudrem. Mogą zastąpić małe "conieco" do kawy, lub podawać na deser po obiedzie. Najlepsze są jeszcze ciepłe.
Komentarze
Ilość maki zależy od sera. W tym przypadku jest jej za dużo. Są zbyt ciężkie,chude.
dodany: 2013-10-10 20:14:44, przez: dana
pycha jeszcze lepsze sa z polewa czekoladowa!
dodany: 2009-01-09 12:43:22, przez: jolanta
hej super ale nie lubie jak ktos mi pomagaw tym..... mam 8 lat mam na imie milena..... a teraz kolej mojej mamy.oponki były pyszne dziekuje
dodany: 2008-07-14 22:40:26, przez: milena i mama
extra smak
dodany: 2008-04-07 18:47:36, przez: iza i aga
te jakieś chude , wcześniej były pulchne
dodany: 2008-03-24 20:46:14, przez: mysia
jUZ BYL TAKI PRZEPIS
dodany: 2008-03-23 18:15:01, przez: DZIECKO
dziśiaj będę robiła zobaczymy......przepysznie wyglądają!!!
dodany: 2008-01-31 09:00:14, przez: mama
są super!!!
dodany: 2008-01-30 23:00:00, przez: mama
pycha jestem fanka oponek
dodany: 2007-11-21 21:32:33, przez: mama