Przygotuj:
-
dwa kubki kremówki,
-
dwie łyżki miodu,
-
dwie czubate łyżki cukru,
-
sześć kostek mlecznej czekolady,
-
łyżeczkę masła do posmarowania foremki
-
oraz kubek, garnek, łyżkę, talerzyk, łyżeczkę, małą foremkę, nóż, celofanowe papierki, kawałek ratanowego sznurka.

-
Wlej do garnka kremówkę, dodaj miód oraz cukier i zacznij podgrzewać.
-
Zawartość garnka zagotuj, a następnie podgrzewaj na małym ogniu około półtorej godziny. Pamiętaj, aby bardzo często mieszać masę.
-
Masa ma odpowiednią konsystencję, kiedy jej kropelka spuszczona na talerzyk nie rozpływa się. Wtedy przelej ją na wysmarowaną masłem foremkę.
-
Pokrój schłodzoną masę na kawałki.

Przepis z książeczki "Cecylka Knedelek i Fabryka Czekolady" wydawnictwa Jedność!
Komentarze
takie krówki robiłam razem z babcią.piękne wspomnienia
dodany: 2013-01-11 13:23:20, przez: basia
czekoladę razem z kremówką topisz, chyba tego nie trzeba pisać, co?
dodany: 2011-06-10 16:40:52, przez: kodek
Właśnie... Co z czekoladą???
dodany: 2011-03-31 16:42:30, przez: Aluśka
a co z czekoladą?
dodany: 2011-02-23 11:40:58, przez: Magda
Od patrzenia na te krówki, aż ślinka leci!
dodany: 2010-09-30 19:00:01, przez: Ula