Składniki:
Wykonanie:
Morele umyj, wypestkuj, pokrój na ćwiartki. Czereśnie, porzeczki, truskawki przebierz, przepłucz, pozostaw na sicie. Z truskawek usuń szypułki, czereśnie wydryluj, a porzeczki delikatnie oderwij z gałązek.
Do garnka wlej 100ml wody. Włóż wydrylowane czereśnie i przygotowane truskawki. Dodaj Cukier puder, skórkę z cytryny i korę cynamonu. Gotuj razem 5 minut. Usuń cynamon, resztę zmiksuj na gładkie puree.
Sok wiśniowy wymieszaj z mąką ziemniaczaną. Powstała zupę owocową ponownie doprowadź do wrzenia. Wlej sok wiśniowy. Gotuj razem jeszcze 2-3 minuty, odstaw z ognia i zostaw do przestudzenia.
Do wystudzonej zupy owocowej włóż pokrojone na ćwiartki morele i wsyp czerwone porzeczki. Zupę rozlej na talerze i udekoruj listkami melisy. Możesz podawać na stół z kostkami lodu.