Składniki:
Przyprawy:
Wykonanie:
Cebulę kroimy w drobną kostkę i dusimy na oleju, gdy będzie miękka dorzucamy mięso i przesmażamy na większym ogniu co jakiś czas mieszając by się nie przypaliło. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie, dorzucamy kostkę rosołową i wlewamy około pół szklanki wody, zmniejszamy gaz żeby wszystko się poddusiło, mięso doszło, dodajemy również kilka łyżek koncentratu pomidorowego. Po ok 15 minutach dodajemy kukurydzę i fasolę. doprawiamy do smaku wymienionymi przyprawami. zdejmujemy z gazu. W tosterze lub piekarniku opiekamy lekko złożoną na pół tortille, nakładamy farsz do środka i na wierzchu farszu kładziemy 2 plasterki sera żółtego i zapiekamy aż ser się rozpuści i sklei 2 tortille by farsz został w środku. Przekładamy na talerz i dekorujemy keczupem i natką pietruszki, ew. sosem czosnkowym.