Warszawa

Słodkie danie krakersowe

Słodkie danie krakersowe

Składniki:

 

  • mleko,
  • cukier,
  • masło,
  • cukier wanilinowy,
  • budyń,
  • puszka brzoskwiń,
  • krakersy.

 

Wykonanie:

 

4 szklanki mleka zagotować z 1 szklanką cukru, kostką masła i z 2 łyżeczkami cukru wanilinowego. 1 szklankę mleka wymieszać z 2 budyniami i połączyć to z masą z mleka, cukru i masła, gotować kilka minut, cały czas mieszając.

 

Brzoskwinie pokroić w kostkę, odsączyć i połączyć z masą. Blachę wyłożyć krakersami - jeden obok drugiego, nałożyć na nie masę budyniową, a na koniec przykryć pozostałymi krakersami. Schłodzić w lodówce. Smacznego!

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć