Co potrzebujemy:
Składniki dla 4 osób:
-
2 wędzone piersi gęsi
-
4 jajka
-
2 łyżki tartego chrzanu
-
1 łyżka majonezu
-
1 łyżka natki pietruszki Prymat
-
1 łyżka kopru Prymat
-
50 g marynowanych rydzów w zalewie
-
2 łyżki miodu wielokwiatowego
-
20 ml miodu pitnego
-
½ łyżeczki czerwonego pieprzu
-
szczypta soli czosnkowej Prymat
-
pieprz czarny mielony Prymat do smaku
-
mały pęczek szczypiorku
Przyrządzanie:
-
Jajka drobno posiekać i dokładnie wymieszać z chrzanem, majonezem oraz natką pietruszki. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
-
Grzyby pokroić w kostkę i ponownie umieścić w zalewie, a następnie dodać koper, miód, sól i pieprz.
-
Piersi pokroić w cienkie plasterki.Na każdy plaster nałożyć odrobinę farszu i zawijać formując roladki.
-
Podawać polane grzybami w zalewie miodowej, udekorowane szczypiorem.
Przepis pochodzi ze strony www.Prymat.pl