Co potrzebujemy:
Składniki:
-
8 ugotowanych na twardo jaj
Do dekoracji:
-
Pomidory koktajlowe
-
Mieszanka kiełków
-
Gałązki świeżego kopru
Farsz I:
-
4 filety anchois
-
szczypta papryki słodkiej Prymat
-
1 łyżka kaparów
-
2 łyżki oliwy z oliwek
-
sól czosnkowa Prymat
-
kilka czarnych oliwek
-
łyżeczka soku z cytryny
-
pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Farsz II:
-
1 pokrojony w drobną kostkę filet śledzia matias
-
1 łyżka gęstej śmietany
-
½ łyżeczki kopru Prymat
-
sól czosnkowa,
-
pieprz czarny mielony Prymat
Farsz III:
-
3 łyżki tuńczyka w oleju
-
1 łyżeczka posiekanego szczypiorku
-
szczypta przyprawy do ryb Prymat
-
2 suszone pomidory
-
1 łyżka majonezu
-
sól
-
pieprz czarny mielony Prymat
Farsz IV:
-
2 łyżki twarożku
-
¼ pokrojonego w kostkę awokado
-
1 łyżka jogurtu naturalnego
-
1 łyżka czerwonego kawioru
-
sól
-
pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Przyrządzanie:
-
Jajka obrać ze skorupek, delikatnie przeciąć na pół i wyjąć żółtka.
-
Do każdego rodzaju farszu dodać po dwa rozgniecione żółtka i dokładnie wymieszać wszystkie ich składniki.
-
Połówki jaj napełnić otrzymanymi nadzieniami, a następnie na talerzach ułożyć po jednej połówce każdego rodzaju.
-
Danie udekorować gałązkami kopru, pomidorkami koktajlowymi i świeżymi kiełkami.
Przepis pochodzi ze strony www.Prymat.pl
Komentarze
fajne jak się lubi swięta jajeczne
dodany: 2011-04-25 14:43:45, przez: aga