Warszawa

Parówkowe serce

Parówkowe serce

Składniki:

  • parówka
  • masło
  • jajo
  • szczypiorek
  • koperek
  • sos carry/ketchup
  • rzodkiewka
  • ogórek
  • wykałaczka

 

Przygotowanie:

Nacinamy parówkę przez środek prawie do końca. Formujemy serduszko, wykręcając przecięte końce, ale uważając, aby nam się nie rozerwała, dół łączymy wykałaczką. Na patelnię dajemy troszeczkę masła, wkładamy parówkę i opiekamy z jednej strony, później z drugiej. Wbijamy jajo do środka, posypujemy szczypiorkiem, koperkiem i sosem carry. Kilka minut i gotowe!
Do tego sałatka z ogórka i rzodkiewki (można polać jogurtem naturalnym).

Smacznego!

 

Mama Żaneta

 

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć