Kanapeczki - krówki
Składniki:
Sposób wykonania:
Kanapki smarujemy masłem. W plasterku sera wycinamy postać krówki, to samo robimy z szynką. Na jednej kanapce kładziemy plasterek szynki z włożoną postacią krówki serowej, na drugiej - wyciętą szynkową krówkę. Chmurki robimy z serka homogenizowanego. Na dole dodajemy posiekany szczypiorek i kawałki pomidora jako kwiatki.
Smacznego!
Śniadaniowy byczek
Składniki:
- wafle ryżowe,
- plasterki kiełbasy,
- ogórek zielony,
- oliwki czarne,
- szczypiorek,
- kukurydza w puszce.
Sposób przygotowania:
Z okrągłego wafla ryżowego robimy tułów byczka, głowę z plasterka kiełbasy, mordkę i uszy z zielonego ogórka. Oliwki czarne odcedzamy i robimy z nich oczy i nos, z ziarenek kukurydzy zęby. Nogi i ogon to kawałki szczypiorku, przyciętego proporcjonalnie do tułowia.
Smacznego!
Wiejskie klimaty
Składniki:
- wafle ryżowe,
- chleb,
- tuńczyk w oleju,
- ogórek zielony
- papryka
- cieciorka,
- natka pietruszki,
- majonez, keczup.
Sposób przygotowania:
Z chleba wycinamy małe kwadraciki - domki, z zielonego ogórka - trójkątne dachy. Z kawałków papryki robimy drzwi domków, okna z majonezu. Nakładamy dachy na przygotowane domki, całość układamy na waflu. Ścieżki formujemy z wyciśniętego majonezu, który wypełniamy tuńczykiem. Ozdabiamy cieciorką. Drzewka robimy z natki pietruszki. Dachy można posmarować keczupem.
Smacznego!
Ewa Sidor