Składniki:
Przygotowanie:
Pierś kurczaka starannie umyj, osusz i pokrój w grubą kostkę. Posyp solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Odstaw na 15 minut.
W dużym rondlu rozgrzej 2 łyżki masła, wrzuć mięso i smaż 5-7 minut na złoty kolor. Cukinie umyj i pokrój w półplasterki. Dodaj do mięsa razem z łyżką masła i smaż 5 minut.
Ziemniaki, marchewki i pietruszkę obierz. Ziemniaki pokrój w kostkę, marchewki i pietruszkę w plasterki. Wrzuć do rondla i zalej litrem wody, gotuj 30 minut. Dodaj serki topione, wymieszaj. Wrzuć groszek. Gotuj 5 minut. Dopraw solą, pieprzem i gałką. Posyp ziołami i połącz z mięsem i cukinią.
Marika Piekut