Przepis na upalny dzień. Chłodnik z mnóstwem warzyw.
Składniki:
-
2 pęczki botwinki
-
2 duże ogórki
-
8 rzodkiewek
-
pół pęczka koperku
-
pół pęczka szczypiorku
-
2 ząbki czosnku
-
250 g jogurtu naturalnego
-
150 g jogurtu typu greckiego
-
sól
-
pieprz
Przygotowanie:
-
Botwinkę umyj i drobno posiekaj.
-
Następnie gotuj ją przez 5 minut w osolonej wodzie.
-
Ogórki umyj, obierz ze skóry i zetrzyj na dużych oczkach tarki.
-
Rzodkiewkę, szczypiorek i koperek umyj i drobno posiekaj.
-
Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę.
-
Połącz ze sobą wszystkie warzywa.
-
Dodaj jogurt naturalny i grecki.
-
Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Czas przygotowania: ok. 30 min
Ilość porcji: 6
Cena za porcję: ok. 3 zł