Składniki:
Sposób pierwszy:
Sposób drugi:
Sposób trzeci:
Sposób czwarty:
Przygotowanie:
Bagietki przekroić wzdłuż. Dwa kawałki skropić oliwą. Obłożyć plasterkami pomidorów, mozzarelli, przyprawić. Posypać żółtym serem i parmezanem.
Pokrojone w plasterki pieczarki podsmażyć na maśle z pokrojoną w plasterki cebulą, doprawić. Nałożyć na dwie połówki, posypać żółtym serem.
Śliwki namoczyć w winie. Nałożyć wraz z plasterkami boczku na kolejne dwie połówki. Posypać żółtym serem.
Szynkę pokroić w plasterki, gruszki w paski. Ser pleśniowy pokruszyć, orzechy posiekać. Nałożyć na pozostałe połówki. Zapiekać ok. 20 minut w 190oC. Ozdobić ziołami.
Lubię łączyć smaki. Ciągle przygotowuje nowe potrawy. Te bagietki są strzałem w dziesiątkę, uwielbia je cała rodzina. Warto spróbować.
mama Marika