Warszawa

Muffinki jagodowe z kruszonką

Muffinki jagodowe z kruszonką

Składniki

  • Mąka 1,5 szkl
  • Cukier ½ szkl
  • Sól 1 szczypta
  • Jajko 1 szt
  • Proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • Olej 1 łyżeczka
  • Mleko ½ szkl
  • Jagody 1 szkl


Składniki na kruszonkę

  • ½ szkl cukru brązowego
  • 50 g masła
  • ½ szkl mąki
  • 1 łyżeczka cynamonu


Wyrobić rękoma kruszonkę.


Suche składniki wymieszać, do szklanki wbić jajko, dodać olej i do pełna wlać mleko. Razem zmiksować, dodać do suchych składników, wymieszać łyżką. Na koniec wsypać jagody, wymieszać. Nakładać w silikonowe foremki do muffinków, posypać kruszoną. Piec 25 minut w temperaturze 180?C.

 

 

Mama Ewa

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć