Składniki:
Przygotowanie:
Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, proszek do pieczenia, kakao i na końcu mąkę. Ciasto upiec w małej tortownicy w temperaturze 160 ? C przez 25 minut.
Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie każdą w 1 szklance wody. Z każdej odlać trochę i wystawić w chłodne miejsce niech się zsiądą.
Upieczone ciasto przekroić na 3 części. Na 1 część wyłożyć jabłka wymieszane z galaretką brzoskwiniową. Przykryć drugim plackiem. Następnie wyłożyć drugą masę jogurt wymieszany z galaretką zieloną i na to pociapaną galaretkę. Przykryć trzecim plackiem.
Na końcu ciasto polać polewą czekoladową i posypać czekoladową posypką.
mama Ewa
Komentarze
bardzo pyszne ciasto polecam
dodany: 2013-01-11 13:12:36, przez: basia