Warszawa

Marchewkowe niedźwiadki

Marchewkowe niedźwiadki

Przygotuj:

 

  • kubek drobno utartej marchewki,
  • kubek mąki pszennej,
  • pół kubka cukru, pół kubka oleju,
  • łyżeczkę proszku do pieczenia,
  • trzy jajka,
  • kilka kropli soku z pomarańczy,
  • kilka czekoladowych pastylek,
  • łyżkę czekoladowej polewy oraz miskę,
  • sitko do przesiewania mąki,
  • drewnianą łyżkę, łyżkę, łyżeczkę,
  • kubek, papierowe foremki,
  • filiżankę,
  • blaszkę z zagłębieniami w kształcie misiów,
  • deskę do krojenia i patyczek.

 

 

 

  1. Umyj starannie jajka i wbij je do filiżanki.
  2. Wsyp do miski startą marchewkę, dodaj przesianą mąkę, proszek do pieczenia, jajka, cukier, olej, sok z pomarańczy i dokładnie wymieszaj je ze sobą.
  3. W zagłębienia formy włóż kilka łyżek ciasta. Wstaw formę do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C na około 15 minut.
  4. Namaluj polewą czekoladową oczy niedźwiadkom i przyklej czekoladowe pastylki. To będą noski niedźwiadków.

 

 

 

Przepis z książeczki "Cecylka Knedelek i kolorowe bale" - wydawnictwa Jedność.

 

Zapraszamy na blog Cecylki Knedelek

 

Komentarze

nie ma znaczenia jaki kubek; bierzesz jaki masz i wszystko odmierzasz tym samym.

dodany: 2012-12-02 21:59:31, przez: Danka

Super:) gdybym tylko wiedziała dokładniej, ile to jest "kubek mąki"...

dodany: 2012-04-27 09:49:58, przez: Marta

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć