Przygotuj:
-
sześć okrągłych biszkoptów,
-
łyżkę masła orzechowego,
-
dwie rodzynki,
-
lentilkę,
-
masło orzechowe,
-
dwa płatki kukurydziane
-
oraz nóż, łyżeczkę, deskę do krojenia i wykałaczkę.

-
Wytnij z biszkoptów nóżki i ryjek świnki. Wykałaczką zrób w ryjku dziurki.
-
Dwa biszkopty posmaruj masłem orzechowym i delikatnie wciśnij w nie uszy z płatków kukurydzianych i nóżki z biszkoptów.
-
Przykryj masło orzechowe pozostałymi biszkopcikami.
-
Za pomocą masła orzechowego doklej biszkoptowe ryjki, oczy z rodzynek i pępek z kolorowej pastylki. Wykałaczką „narysuj” uśmiech.
Rada Cecylki:
Biszkopty możesz także sklejać masłem czekoladowym.
Przepis z książeczki "Cecylka Knedelek i kolorowe bale" - wydawnictwa Jedność.
Zapraszamy na blog Cecylki Knedelek
