Składniki:
-
2 opakowania gotowego ciasta francuskiego
-
1kg jabłek
-
pół łyżeczki cynamonu
-
1/4 szklanki cukru
-
opakowanie cukru waniliowego lub trochę prawdziwej wanili
-
oliwa do posmarowania
-
cukier puder do posypania ciasteczek
-
Ciasto francuskie rozwinąć i nożem pokroić w kwadraty o wymiarach około 8x8cm.Widelcem ponakłuwać dziurki.
-
Jabłka umyć, obrać i pokroić w drobną kosteczkę. W salaterce wymieszać z cukrem i cynamonem.
-
Na kwadraty nakładać po około pół łyżeczki jabłek i rogi ciasta francuskiego spiąć razem, tworząc kopertkę.
-
Ciastka układać na wysmarowanej oliwą blaszce i delikatnie je z wierzchu także posmarować oliwą. Piec w piekarniku około 20 min w temp. 200 stopni, aż się przyrumienią.
Autorka przepisu: Karolina Świder
Komentarze
pyszne ciasteczka
dodany: 2012-04-09 10:03:24, przez: Kasia
Pyszotka i w dodatku bardzo szybkie do zrobienia, np. gdy nas zaskoczą goście.
dodany: 2012-04-07 09:34:43, przez: Lena
ohyda brak słów :(
dodany: 2011-03-01 14:04:57, przez: Tomek
ble fuj
dodany: 2011-02-08 11:21:17, przez: Hehe