Przepis na pyszne i zdrowe tosty dla dziecka na śniadanie czy kolację.
Same tosty są przez wszystkich znane, ale ja trochę je wzbogaciłam aby przemycić w nich rzeczy które dzieci w innej postaci by nie zjadły np. szpinak. Same tosty każdy wie jak się robi a ja poniżej podaje przepisy czym je można przełożyć.
-
Szpinak świeży lub mrożony, podsmażamy na masełku z odrobiną czosnku, dodajemy do niego starty na tarce żółty ser i nakładamy na środek tosta, przykrywamy i smażymy.
-
Szynkę pokrojoną w kostkę, paprykę, żółty starty ser mieszamy, nakładamy na tost i smażymy
-
Szczypiorek,bazylię,pokrojone jajko mieszamy z tartym żółtym serem, nakładamy na tost i smażymy.
-
Gotowy tost ozdabiamy np. sercem z ketchupu, obok dajemy warzywa fantazyjnie ułożone. Na takiego tosta skusi się każdy niejadek.
Smacznego!!